Андре Перим е музикант, композитор и мултимедиен художник от Бразилия. Работата му се основава на уникалната смесица от свещената традиция на афро-бразилските ритми с електронни елементи, вдъхновени от околната среда и психеделията.

Той има три издадени албума - „ Dágua“ (2014) и „ Dágua ao vivo“ (2018) и „ Side Effects“. Последният се основава на работа, създадена изцяло в интернет, по време на дълъг престой в болница поради лечение на раково заболяване. Тази работа разкрива нови възможности по отношение на он-лайн изразяването на художника, както и творческото използване на електронни звукови карти, тишина и шум.

През същата година създава видеото „Инфотоксикация“, започвайки нов път в неговата кариера, като използва мултимедия и влияния от концептуалното изкуство.

 

INFOTOXICATON, 4 '49 ", 2018, Бразилия

 

ИНФОТОКСИКАЦИЯ - (Инфоксикация, Претоварване с информация) -Информационното претоварване възниква, когато количеството информация на входа в системата надвишава капацитета за обработка. (Уикипедия).

Художникът създава измислен аудио-визуален език и го представя в много бързо движение, за да създаде атмосферата на хаос и клаустрофобия.