The Current Team се събрира по време на спекулативна програма за изследване на урбанизма - The New Normal (TNN) в Института Strelka, ръководена от проф. Бенджамин Братън. Екипът включва 3 основни членове и много гостуващи експерти от цял ​​свят - Ели Жотева, Provides Ng и Ya Nzi.

Provides Ng е архитект и изследовател от Хонконг. Работата й се отнася до появата на цифровите инструменти и тяхното въздействие върху архитектурата и урбанизма. Нейното изследване засяга начинът, по който могат да се използват мултимедийни разкази и трансфер между различни приложения, за да се разшири спектърът на архитектурната лексика. Provides вече преподава в училището по архитектура Bartlett в UCL, Обединеното кралство.

Ели Жотева е визуален художник и изследовател от София, България, който работи на  пресечната точка между изобразителното изкуство и наука, чрез използването на нови инструменти за изобразяване. Ядрото на нейните настоящи изследвания разглеждат биологичните и технологични системи за памет във връзка с процесите на изобразяване от миналото и бъдещето. Тя получава бакалаварска степен по изобразително изкуство от USC Roski през 2013 г. и магистърска от UCLA Design | Media Arts през 2018 г. Тя е имала самостоятелни изяви в Северна Америка, Европа и Австралия и е курирала многобройни художествени изложби в Лос Анджелис. Тя живее и работи между Лос Анджелис и София.

Ya Nzi е многокомпонентна художествено-инженерна субстанция от Москва, Русия. Той завършва Московския държавен технически университет през 2010 г. (катедра „Роботизиране и комплексно автоматизиране“) и Московския институт за съвременно изкуство през 2017 г. Работил е във VFX и анимационната индустрия.

 

Current,  11 '25 ", 2019

 

The Current Team проявява голям интерес към zeitgeist на медиите, архитектурата и дизайна. С появата на глобалните изчисления, анализирането на данни и алгоритмичното управление, тази видео работа иска да преодолее бездната между цифровите технологии, тяхното общоприето значение и градовете. Екипът използва визуално-обосновани аналитични методологии, за да изследва съвременността, тъй като те смятат визуалната естетика не като допълваща случващото се, а като носеща присъщи културни ценности, които са езотерични и неизмерими в рамките на съществуващите институционални стойностни показатели.

 Някои от ключовите идеи, разгледани в този кратък филм, са приложение на изкуствен интелект в медиите и урбанизма; взаимосвързани визии между човешката и машинната интелигентност; брандирана виртуална сигнализация за социални взаимодействия; потенциали за съвместно авторство с участието на стрийминг  технологиите; и триизмерно кино.