Николо Масини (р. 1989) е мултидисциплинарен художник от Италия. Той притежава бакалаварска степен по анимация и илюстрация от Европейския институт за дизайн - Милано (2011) и по аудиовизуални изкуства в Gerrit Rietveld Academia, Амстердам (2015), а в момента следва в магистърската програма за художествените практики в Холандския Художествен институт на Арнем (2021). Неговата работа обхваща видео, инсталация, изследвания и рисуване; но процесът на създаване на изображения остава централен за начина му на работа. Художествената му практика се разпростира на три континента, работата му в международен план е показвана в страни като Холандия, Австралия, Канада, Аржентина, Корея, Англия, Южна Африка, Италия и Япония. Печели многобройни международни награди, конкурси и резиденции, през 2018 г. е награден за най-добър млад художник на годината (Живопис и скулптура) от конкурса GAMMA и GM конференция в Токио. Към днешна дата живее и работи между Генуа и Монреал.

 

Бяло време, 2 '28 ", 2018 г., Италия

 „Има обикновени моменти в живота, които не са нито тук, нито там, това са пространства за другост, някои се считат за маловажни, но едновременно с  това са физически и психически, като пространството на телефонно обаждане или моментът, когато виждате себе си в огледалото. ”Мишел Фуко

Тези пространства на другостта са безкрайни, опредметени  във времеви рамки, които неумолимо преминават, с или без нашето внимание. Изживяването на пътешественика, състоящ се от поредица от движения в пространството, произвежда явления от нов вид, където географията изпреварва знанието. Нашата представа за пространственост оформя нашето възприятие за времето,а  в индивидуален мащаб определя начина ни на възприемане на движенията.  Пространството описва последователност от авантюри на знанието, без да пропуска нищо; знанието проследява картографията на открити земи, без да пропуска нищо. „Бяло време“ е видео инсталация, която представя

прелюдия към субективното възприемане на суспензия във времето, при която обикновена фигура стои в не конкретно измерение.

Заобиколени от повърхността на черния екран различни елементи си взаимодействат помежду си, мутирайки в композиция на неопределено пространствено местоположение.