Официално откриване на DA Fest [7]

22 октомври, от 18:00 ч., в Галерия Академия

 

National Academy of Art Sofia, екипът на Дигитални изкуства - НХА (Магистърска програма) и DA LAB foundation ви канят на официалното откриване на международния фестивал за дигитални изкуства DA Fest 2019.

Предстои да проведем 7-мо издание на ДА Фест. Започнахме го преди 10 години. Само една година след като в НХА основахме магистърска програма за Дигитални изкуства, решихме да създадем среда, в която границите за правене и възприемане на изкуство са единствено границите на нашето въображение. Технологичният профил на нашите интереси е ни повече, ни по-малко технологичен, колкото е огледалото, в което се оглеждаме, за да научим повече за себе си и за да пътуваме в света на идеите.

 

Глич: Илияна Кънчева

 

По време на откриването ще ви разкрием детайли от изложбите и предстоящите събития, както и ще ви срещнем с чуждестранните и български творци, които поканихме специално за фестивалната програма.

________________________________ 

В деня на откривнаето сме подготвили:

14:00 – 19:00 Изложби DA FEST [7] - Галерия “Академия”, Goethe-Institut BulgarienГалерия Сердика/Art Gallery SerdicaТриъгълната Кула На СердикаCredo Bonum Gallery

14:00 – 19:00 Видео арт - Прожекции на международна селекцияЧешки център София / Czech Centre Sofia

15:00 - 17:00 Перспективи и визуализации в лайв стрийминга - уъркшоп на STREAMER.BG, Гьоте институт

18:00 – 18:30 Откриване на DA FEST [7], Галерия Академия

19:00 – 20:30 Stelarc - Излишък, екструзия и безразличие - среща с артиста, Гьоте институт

21:00 – 23:00 The Science - концерт, откриване на DA Fest [7] - концерт, "Mixtape 5", B-Side

 

Тази година DA Fest [7] ще се проведе на 10 различни локации из града. Определено има какво да се види, затова си пригответе удобни обувки.

Вратите на различните изложбени прострнства ще бъдат отворени за посетителите още на 22 октомври от 14:00 ч.

Списък на местата, включени във фестивала, можете да намерите тук: http://2019.da-fest.bg/bg/da-fest/da-fest-lokatsii.html