ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ ДОБРОВОЛЦИТЕ НА DA FEST [7]

 

Те са нашите уши и очи на всички 12 локации, които фстивалът покрива тази година. 

Те всички имат огромни сърца и всеотдайност към задачите, с които ги затрупваме още от 19 октомври. 

Те правят нещата по-красиви, по-чисти, по-добродени, по-достъпни, по-ясни, по-близки, по-бързо и по-добре. Задачите, които им поверяваме са отговорни, но те оправдават гласуваното им доверие с много усърдие и ентусиазъм. 

Единствено можем да кажем, че от сърце благодарим на: 

 

Александра Николова

 

Александра Николова, доброволец

 

Казвам се Александра Николова и се подписвам с Ål Nik. Занимавам се с визуална комуникация и илюстрация на свободна практика, докато съм част от интернационалния екип на Nomadways, с който създаваме и координираме проекти и обучения, които целят да срещнат хора, занимаващи се с образование и младежи, с хора, които се занимават с изкуство във всичките му форми. Пътешествам често между Франция (където е нашият арт център) и България (където следвам Изкуствознание в НХА).

https://alnik.me/ 

___________________________

Алекс също успява да документира целия процес от фестивала тук.

 

Волен Пенев

 

Волен Пенев, боброволец

 

Волен е също студент в най-новия випуск на магистърската програма Дигитални изкуства". Макар да носи душа на творец, Волен активно и всеотдано се включва и в по-силовите моменти по време на фестивала.

Неговото съдействие по отношение на съдържателната част на фестивала можете да отбележите е галериите "Сердика", както и Триъгълна кула на Сердика. Студентите в магистърската програма по Дигитални изкуства учат дори по време на фестивалната програма. Техните творби един ден ще бъдат представени наравно с тези на по-опитните творци. Оглеждайте се за този млад човек, ако ви е инетресно какво се случва с всяко от призведенията на DA Fest [7] .  

 

Изабел Манолова

 

Изабел Манолова, доброволец

 

Изабел Манолова е ветеран за DA Fest. След кратка почивка, тя отново се предаде ан страстта към дигиталното изкуство. Нейното участие в доброволческия екип е от голямо значение, защото най-добрата импровизация е репетираната такава. За Иабел изненади няма и тя успява да разреши всеки казус с лекота и с усмивка. Ще я разпознаете по характерният ѝ подчерк във фотографиите за DA Fest тук.

 

Марио Димитров

 

Марио Димитров, доброволец

 

Казвам се Марио и когато не помагам на роботите да учат нови трикове обичам да пътувам (най-често из Европа и Азия), за да се запознавам с нови култури, да снимам, но още не се смятам за фотограф, както и да разглеждам местните арт инсталации, разбира се. 

_________________

Освен прецизност, от Марио получаваме и добра опора в по-тежките (буквално) моменти. 

 

Мария Гатева

 

Мария Гатева, доброволец

 

Мария е от най-новия випуск студенти в магистърската програма Дигитални изкуства. 

Като инициатор на фестивала тази програма дава възможност на своите студенти да се гмурнат надълбоко в мтните води на Дигиталните изкуства. Всички студенти на МП Дигитални изкуства са добре дошли да се поставят наравно с изявени световни творци, в познат за тях контекст. На Мария ѝ предстои още много работа в програмата, затова тя подгрява със задачите към феста.  

 

Николета Кръстева

 

Николета Кръстева, доброволец

 

Аз съм Николета Кръстева. Ентусиазирана съм за всякакви неща, чрез които мога да изразявам добре своята креативност. За мен е важно да съм в крак със времето и да се развивам на равно с него.

_______________________
Затова ние ѝ предложихме предизвикателството DA Fest [7] и тя прие. 

 

 

Теменуга Абаджиева

Теменуга Абаджиева, доброволец

 

Обичам да бъда някъде понякога. 

За мен е важно да не скучая. 

Мога да дишам под вода.

____________________

Да общуваш с Нуша е все едно да четеш поезия. 

Всяка задача освен, че ще бъде изпълнена точно и в срок, винаги ще бъде придружена с лъчезарна усмивка. Често човек има нужда от подобно общуване, за да си спомни къде е и защо е. Затова Теменуга е важна за нас, особено за фест, в който лесноможеш да се изгубиш в пространствата между виртуално и реално.

 

Теодора Атанасова

 

Теодора Атанасова, доброволец

Теодора ще видите обикновено по време на вечерната ни програма. Нейният усет за работа и сътрудичество прави общуването с нея повече от приятно. С включването си като доброволец, тя допринася за ефективната и продуктивна работа с всеки един от другите довроволци и с колегите от партньорската мрежа - отделните локации. 

 

Христина Попова

Христина Попова, доброволец

 

Христина е един от талантливите студенти в магистърска програма "Дигитални изкуства" в НХА. 

Тя и една от дамите зад 500 маркери  Възможно е да сте ставали свидетели на нейното графично записване и фасилитиране по време на различни събития в столицата. За DA Fest, обаче, тя фасилитира изключитело добре отговорната задача по посрещането и изпращането на чуждестранните ни гости. 

Ако не знаете какво е точно в  деня на откриването да направиш посрещане на 5 полета, с различни часове на пристигане, то вие не сте подходящ за нейната не лека задача. 

Хриси е нашето РДВ, нашата машина за събиране на гости от най-различни точки из града, нашият шанс за отлично първо впечатление, нашето свързващо звено между "Пристигнах" и "Нека да се срещнем пак".