The Science

 

Електронновокалния проект The Science е събирателния образ на звуково-експериментаторските пориви на Нино Гомез, Мартин Ставрев, Вяра Попова и Радослав Гергов.

Раждайки се в първичните дебри на органично-акустичното, минавайки през пъстрата гъвкавост на човешкия глас и събирайки и двете и чупейки ги през внимателно рафинираната матричност на дигиталния свят, четиримата преплитат умело тези елементи в едно цяло на сцената и в студиото.

Издават първото си EP през 2017-та през лондонския Methlab Recordings, редом с първото в света AI/ConN видео в колаборация с Denial Of Service, последвани от EP с ремикси от артисти като HECQ, Lockjaw, Woulg и други.

Следват множество колаборации с чуждестранни и местни артисти - ремикси за Trifonic и Иван Шопов&Авигея, колаборация с италианското трио IHR, проджекшън мапинг колаборация с испанците HotaruVG, представена в Щатите и Англия.

По вече утвърдена традиция, The Science ще открият Digital Arts Festival Sofia 2019 за трети път тази година, като този път събитието е ситуирано в Mixtape 5 - Side B. Към групата ще се присъедини и VJ YvesO от Electrick.me, който ще гарнира звуковото пътешествие с подобаваща визия.

 
 

Още за The Science в:

Facebook
Instagram 
Soundcloud 
Bandcamp 

https://methlabagency.bandcamp.com/album/the-sea-and-i-remixes