SenseLab

 

Петко и Атанас започват съвместната си дейност с организация на аудиовизуални събития в алтернативни пространства. Техните проекти се отличават с разпознаваема графична идентичност и интерактивни мапинг прожекции. През 2013 основават творчески колектив „Мелформатор", а през 2018 – студиото за дигитални експерименти SenseLab. Двамата използват технологии и дизайн, за да създават нови преживявания за публиката.

 

Петко Танчев 

 

Петко Танчев е магистър по сценография и докторант в специалност „Дигитални изкуства" на Катедра „Изкуствознание" в Национална художествена академия, София. Неговата работа като автор комбинира пространствено мислене и експерименти със сензорни устройства и инструменти за визуално програмиране. Участва в интердисциплинарни проекти и често сътрудничи с артисти от различни творчески сфери.

 

Петко Танчев

 

Атанас Динчев 

 

Атанас Динчев завършва Музикална продукция в University of Central Lancashire (UCLAN), Великобритания. През последните години придобива разнообразен опит в областта на графичния дизайн, видео и аудио производството, фотографията, фотограметрията, 3D визуализациите и управлението на проекти. Интересите му са насочени към работа с дигитални медии и иновативни технологии.

 

Атанас Динчев