Saturated Pixels & SpartArt /Visuals/– Аудио-визуален пърформанс

(Ангел ДодовЛюбомир Брашненков и Спартак Йорданов)

Чешки център, 23 октомври, от 19:30 до 21:00 ч.

 

Експериментът е в основата на творческото взаимодействие при Saturated Pixels. Пътуване извън времето и пространството. Скок в дълбокото.

Концертните им изпълнения са аудио-визуален пърформанс, в който се включва художникът Спартак Йорданов/SpartArt/ със специално изградени за целта визии. Необятен и променлив свят от преливащи картини. Използва течности, пигменти, субстанции и различни материали. Експериментира с живопис под камера. Визиите са реализирани в съавторство с Ралица Тонева.

 

Ревюта за албумите

Saturated Pixels - Mystery - 2018 - http://smarturl.it/MysteryLP

“В техния концептуален, инструментален албум "Mystery" Saturated Pixels откриват нови музикални територии. Преплетен в различни музикални стилове и посоки, албумът изгражда свой собствен уникален език от дълбоки и мелодични звукови пейзажи.

Определянето на жанр е почти невъзможно, тъй като музикалните граници тук не съществуват.”

Saturated Pixels - Photons - 2016 - http://smarturl.it/PhotonsEP

“Ако животът може да се възприеме като градина, тогава целта на човешкото съществуване може да се тълкува като подбиране на най-доброто място в нея. Онова, което предоставя на човек точното количество вода и храна, правилното излагане на слънце, достатъчно физическо пространство да расте, и все още достатъчно близо до другите, така че да може да комуникира.

Всичко започва с наблюдение, след това крехките ви структури се научават да общуват. Влиянията се оформят така, че да могат да се превръщат в растеж.

Във "Photons" мулти-инструменталното дуо Saturated Pixels показва не само растеж, но свръхрастеж. Носейки елементи от широк спектър жанрове, сред които ambient, experimental, wave, post-punk и психеделична музика те са оформили своя собствена жива и органична смес. Извлекли само същността необходима за творческото им съществуване Saturated Pixels са сътворили един нов свят в тяхната градина на живота. Един свят, движен от припокриващи се минималистични мелодии, еклектични барабани, плаващи синтетични падове, плюс китарни и басови структури, които дават по-сурова вибрация на цялостния електронен звук на EP-то.”

Текст: Ангел Симитчиев (Mytrip)